Україна повернула з полону військових, які брали участь у боях за Маріуполь і двох цивільних (ВІДЕО)

Лише цього місяця ми повернули 235 наших людей...

Фото: Телеграм/Андрій Єрмак

Україна повернула з полону шістьох громадян: чотирьох морських піхотинців та двох  цивільних, повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.

«Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули шістьох наших людей - чотирьох морпіхів та двох цивільних», — зазначив Єрмак.

Коли я бачу, як наші люди їдуть додому і можуть обійняти своїх рідних після полону у ворога, який втратив будь-яке людське обличчя, це найкраща мотивація працювати 24/7.

«Отже, ще більше наших — вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей — чотирьох морпіхів та двох цивільних.

Офіцери — Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати — Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні — Андруша Вікторія та Майборода Яна.

У кожного з них своя історія.  Наприклад, Андрушу Вікторію, 27 березня, російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до РФ і утримували в Курському СІЗО.

Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

Військові брали участь у боях за Маріуполь.

Переговори про обмін — це складна робота, а краща винагорода за неї — свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності.

Обміни продовжуються. Наша мета — повернути всіх наших людей.

Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо.

«Дякую за ефективну роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Лише цього місяця ми повернули 235 наших людей. Не зупиняємось», — зазначає Єрмак.

Як повідомлялося, звільнена з російського полону вагітна медик стала мамою.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий