Україна пропонувала провести «Євробачення–2023» у Львові

Ткаченко не згодний з рішенням про неможливість проведення конкурсу в Україні

Фото: ЛМР

Європейська мовна спілка у п’ятницю відмовила Україні у проведенні Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» у 2023 році після проведення ЄМС аналізу ситуації з безпекою в країні у червні. Про це йдеться в офіційній заяві «Суспільного», пише «УНІАН».

7 червня Європейська мовна спілка відмовила Україні у проведенні «Євробачення–2023» після аналізу ситуації з безпекою станом на червень 2022 року", — йдеться у заяві, оприлюдненій у п’ятницю.

У ній уточнюється, що 14 червня відбулася офіційна стартова зустріч організаторів від України з Наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу та основною командою ЄМС.

«На ній представники конкурсу та ЄМС розглянули презентацію гарантій та заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, підготовлених командою «Суспільного», спільно з урядом України», — наголошується у заяві.

Зазначається, що всі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, повинні були бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Зокрема, «Супільне» провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) та Міноборони.

«Робоча група »Суспільного« разом із органами державної та місцевої влади запропонувала декілька варіантів проведення події у трьох різних регіонах України: у Львові, Закарпатті (на кордоні із Угорщиною та Словаччиною) та у Києві», — йдеться у заяві.

Після відмови на проведення «Євробачення» в Україні, ЄМС розпочинає переговори з британським громадським мовником «BBC» про можливість проведення конкурсу у Великій Британії.

Україна не згодна з рішенням Європейської мовної спілки про неможливість проведення пісенного конкурсу «Євробачення–2023» в Україні. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у «Facebook».

Як повідомлялося, Україна не зможе провести «Євробачення–2023».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий