Україна прощається з Героєм Дмитром Коцюбайлом (ВІДЕО, ФОТО)

Вічна пам'ять!

У Києві в Михайлівському соборі відбулось прощання з Героєм України, легендарним воїном Дмитром Коцюбайлом «Да Вінчі». Про це повідомляється у репортажі 24 каналу

Напередодні з 27-річним Героєм України попрощалися у рідному селі Бовшів на Івано-Франківщині. Сьогодні Дмитра Коцюбайла поховають у Києві.

О 12:00 розпочалася панахида за упокій Героя України у Михайлівському Золотоверхому соборі. Після цього траурна процесія вирушить на Майдан Незалежності. На прощання з «Да Вінчі» прийшли тисячі людей.

Церемонію відвідав зокрема президент Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зараз перебуває з візитом у Києві, пише Суспільне.

На Майдані Незалежності труну з тілом Дмитра Коцюбайла тисячі людей зустріли навколішках. На прощання з Героєм прибули міністр оборони Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Довідка про Героя: Дмитро Коцюбайло був учасником Революції Гідності у 2013 – 2014 роках. Тоді йому було тільки 18 років. Після перемоги Майдану та початку війни на Донбасі він добровольцем пішов захищати Україну.

За час війни на Сході «Да Вінчі» зазнав поранення, згодом після лікування повернувся на військову службу. Згодом захисник став командиром 1-ї окремої штурмової роти «Правого сектору».

У грудні 2021 року легендарний «Да Вінчі» став першим добровольцем, який за життя отримав звання Героя України та орден «Золота Зірка». Також він був одним із наймолодших командирів, якого нагородили – тоді йому було 26 років.

Читайте також: Прикарпаття прощається з Героєм України Дмитром Коцюбайлом (ФОТО)

Після початку повномасштабного вторгнення він воював на Київщині та у Запорізькій області. Брав участь у деокупації Балаклії та захищав Бахмут. Саме в боях за Бахмут Герой України загинув. Цю трагічну звістку ввечері 7 березня повідомив президент Володимир Зеленський. У «Да Вінчі» залишились батьки, 4 сестри та наречена Аліна Михайлова, з якою вони разом боронили Україну під час війни на Донбасі та з початку повномаштабного вторгнення.

На прощання з героєм прибув президент України Володимир Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зараз перебуває з візитом у Києві.

Фото: Суспільне

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена