Україна скасувала всі обмеження на імпорт товарів з Польщі

У тому числі й сільськогосподарської продукції

ФОТО: ілюстративне

Україна зобов’язалася скасувати всі обмеження на імпорт товарів з Польщі, утому числі й сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляється у спільній заяві за підсумками міжурядових консультацій двох країн від 1 червня, ЧКУ підписали підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

«Українська сторона погодилася не вводити жодних обмежувальних заходів щодо імпорту з Польщі та зобов’язалася співпрацювати з польською стороною щодо зняття існуючих обмежень на імпорт товарів з Польщі в Україну, у тому числі сільськогосподарської продукції», — сказано в заяві.

Водночас, Польща пообіцяла підтримувати український експорт продовольчих товарів та наголосила на готовності підтримувати сільськогосподарські виробничі потужності України з метою максимального збору врожаїв у наступному сезоні.

Польща зобов’язалася допомогти Україні у військовій сфері: зокрема, там пройдуть базовий курс 60 українських кандидатів у льотчики.

Згідно з цією заявою, Польща також зосередить свої зусилля на відбудові Харківської області, яка постраждала від російської агресії. Крім того, у рамках допомоги жертвам війни у липні в Києві розпочне свою роботу Фонд Климентія Шептицького, який опікується сиротами загиблих українських воїнів і надає допомогу звільненим з полону жінкам.

Як зазначається в заяві, Україна і Польща домовилися активізувати співпрацю з метою підвищення ефективності функціонування пунктів пропуску на українсько-польській ділянці державного кордону. Для цього створили українсько-польську робочу групу, а в червні розпочнеться пілотна програма, спрямована на різке збільшення спільних контрольно-пропускних постів на прикордонному переході Корчова–Краківець.

«З цією метою Сторони домовилися про кроки, які необхідно вжити для якнайшвидшого підписання угоди між Україною та Польщею про посилене співробітництво контролюючих органів на кордоні, у тому числі щодо контролю в спільних пунктах пропуску», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, що прихильника «русского міра» затримали на кордоні з Польщею.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також