Україна стала полігоном для випробування ракет Північної Кореї, - Bloomberg

Генерал Флінн назвав триваючі випробування балістичних ракет КНДР тривожними та дестабілізуючими.

ФОТО: ілюстративне

Росія отримала північнокорейські балістичні ракети у 2023 році й регулярно обстрілює ними Україну. Використання північнокорейських ракет росією в Україні дає Пхеньяну рідкісну можливість випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що може покращити її ефективність. Про це сказав генерал Чарльз Флінн, командувач Тихоокеанського сухопутних військ США, якого цитує Bloomberg.

«Я не вірю, що на моїй пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні», - зазначив він.

Це дає Північній Кореї можливість отримати цінну інформацію щодо технічних питань і самих боєприпасів. За словами Флінна, Штати будуть уважно спостерігати за тим, як це буде розвиватися. Його та інших непокоїть, що КНДР зможе дізнатися про свою зброю.

 США, Південна Корея та інші звинуватили КНДР в тому, що вона відправляє до Росії новітні балістичні ракети, здатні нести ядерну зброю. Їх можна легко приховати, швидко розгорнути та важко збити. Зображення, надані США, вказують на те, що це Hwasong-11 - широкий клас балістичних ракет малої дальності, які можуть вражати цілі з високим ступенем точності. Їхній радіус становить від 380 до 800 кілометрів.

Читайте також: раніше СБУ знайшла підтвердження, що рф била по Україні ракетами з КНДР (ФОТО)

Флінн назвав триваючі випробування балістичних ракет Північною Кореєю тривожними та дестабілізуючими.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також