Україна стала збивати істотно менше російських ракет, аніж минулого року

Щомісяця росіяни запускають 608,5 снарядів

За останні шість місяців Росія запустила по Україні на 45% більше безпілотників і ракет, ніж за попередні пів року. Про це пише Wall Street Journal.

Росія випустила по Україні майже вдвічі більше безпілотників типу Shahed — всього 2628, — ніж за попередній період. Дрони, зокрема, використовують для перевірки протиповітряної оборони перед пуском ракет.

Війська РФ випустили 114 балістичних і 46 гіперзвукових ракет «Кинджал» і «Циркон» (у порівнянні з 33 і 27 відповідно за попередні шість місяців).

Також окупанти випустили 175 ракет зі своїх систем С-300/С-400 по неокупованій Україні лише цього року.

За останнє півріччя окупанти в середньому щомісяця запускали по 608,5 снарядів, як порівняти з 423,8 за попередні шість місяців.

Протягом останніх шести місяців Україна перехопила близько 46% російських ракет, як порівняти із 73% за попередні пів року. А у квітні показник перехоплення російських ракет силами ППО України впав до 30%.

Водночас рівень перехоплення безпілотників типу Shahed за останні шість місяців упав лише на 1 відсоток — до 82%.

За останні шість місяців Україна збила лише 10% балістичних ракет, випущених росією. Цьогоріч не вдалося перехопити жодну з ракет С-300/С-400, випущених по Україні.

Що ж до крилатих ракет, як-от Х-555, — у ЗСУ кажуть, що їх можна перехопити за допомогою ширшого діапазону ППО, оскільки вони зазвичай повільніші та менші. Для збиття цих ракет Україна використовує системи середньої дальності, такі як NASAMS.

Читайте також: у ГУР знали план російського наступу на Харківську область

Системи Patriot називають «єдиним надійним засобом» України для збивання балістичних і гіперзвукових ракет, але Сили оборони мають їх небагато, до того ж доводиться економити снаряди.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також