Україна виграла битву за Харків — Інститут вивчення війни

Hосійські підрозділи не намагалися втримати позиції

Російські військові, ймовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежену доступність підкріплень. Про це повідомив Інститут вивчення війни.

Російські підрозділи загалом не намагалися втримати позиції проти контратакуючих українських сил протягом останніх кількох днів.

Повідомлення західних офіційних осіб і відео офіцера Донецької Народної Республіки свідчать, що Москва зосереджена на проведенні впорядкованого відведення і пріоритетному поверненні росіян додому.

Таким чином, Україна виграла битву за Харків. Українські війська перешкодили російським військам оточити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з міста.

Українські війська, ймовірно, намагатимуться порушити принаймні найзахідніші наземні лінії комунікації між Білгородом та російськими силами.

Російські війська продовжували просуватися по всій периферії Ізюмсько-Донецького виступу, але досягли незначного прогресу. Російські війська здійснили спробу сухопутного наступу з Ізюма, але не досягли успіху. 

Основними зусиллями Росії продовжують залишатися спроби оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ з півночі та з півдня. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також