Україна вироблятиме самостійно штурмові гвинтівки та боєприпаси до них: деталі (ФОТО)

Чехія передасть ліцензію на виробництво цього типу зброї

Чехія передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2 та боєприпасів до них. Таким чином наша країни виготовлятиме їх самостійно. Про це повідомляє Міністерство оборони Чехії.

Передачу ліцензії на виготовлення зброї анонсував заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковец, який взяв участь у Міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві. Перший в Україні форум Альянсу відбувся 29 вересня.

Виробництво цієї вогнепальної зброї на українських потужностях названо флагманським проєктом українсько-чеської співпраці. 

Штурмові гвинтівки компанії Česká zbrojovka виготовлятимуть в Україні під брендом Sich («Січ»). Це – зброя калібру 5,56 мм.

Чехія допоможе нашій країні налагодити лінію виробництва боєприпасів, чим займатиметьмя компанія Sellier & Bellot.

Штурмові гвинтівки CZ BREN 2 вже перебувають на озброєнні українських бійців. Зокрема, ймовірно, їх використовують переважно підрозділи ГУР МОУ.

CZ BREN 2 випускається серійно й стоїть на озброєнні Чеської армії, а саме – на озброєнні підрозділу «Батальон Болівара». Вперше публіка про неї дізналася у 2015 році.

Гвинтівка оснащена газовідвідною автоматикою з коротким ходом газового поршня та замиканням затвора. Автомат має швидкозмінний ствол. Це дозволяє швидко змінювати довжину, так і калібр.

Читайте також: ГУР завербувало російського кадрового військового і він перевів 11 солдатів у полон.

Ствольна коробка виконана з алюмінієвого сплаву, коробка ударно-спускового механізму разом з пістолетною рукояткою та приймачем магазину – із пластику.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також