Україна вперше отримає ракети AIM-7 Sparrow

Що про них відомо

Україна отримає від Сполучених Штатів ракети AIM-7 Sparrow. Вони увійдуть до нового пакету військової допомоги, про який оголосили в середу, 31 травня 2022 року.

Як зазначається на сайті Повітряних сил США, AIM-7 Sparrow є ракетою класу «повітря-повітря» з радіолокаційним наведенням і осколково-фугасною бойовою частиною. Вона володіє всепогодними, всевисотними бойовими можливостями і може атакувати високопродуктивні літаки і ракети з будь-якого напрямку. Вона використовується в США і країнах НАТО.

Характеристики

Ракета AIM-7 Sparrow – керована ракета, яка відноситься до класу «повітря-повітря». Її довжина становить 3,64 метра, а діаметр – 0,2 метра. Маса становить приблизно 225 кг. При цьому її швидкість і діапазон дії засекречені. 

 Вона складається з чотирьох основних секцій:

  • секції наведення,
  • бойової частини,
  • управління,
  • ракетного двигуна.

AIM-7 Sparrow має циліндричне тіло з чотирма крилами посередині та чотирма хвостовими плавниками. Зовнішні розміри ракети AIM-7 Sparrow протягом багатьох років залишалися практично незмінними. Водночас №внутрішня частина" нових модифікацій отримала низку поліпшень зі значно розширеними можливостями. Зазначається, що одна така ракета коштує близько 125 тисяч доларів. 

Раніше США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Її можуть нести винищувачі F-15 Eagle і F-16 Fighting Falcon.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк