Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС

Україна впевнено крокує в ЄС

Фото: інформативне

Надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС в Офісі президента очікують в червні цього року.

В Офісі президента України повністю заповнили опитувальник, який необхідний для прийняття рішення про вступ держави до Європейського Союзу. 

Про це повідомив заступник голови ОПУ Ігор Жовква в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала необхідний для вступу до Євросоюзу документ під час свого візиту до Києва 9 квітня.

“Сьогодні можу констатувати, що документ з української сторони заповнений", — повідомив Жовква.

За його словами, після отримання заповненого опитувальника Європейська комісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв для вступу до ЄС. 

"Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м’яч буде на стороні держав-членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС”, — зауважив представник Офісу президента.

Наступним кроком стануть переговори про вступ, після чого вже можна буде говорити про повноцінне членство України в ЄС.

«Ми говоримо про прискорену процедуру. Ми не можемо дозволити собі 10-15-20 років таких переговорів. Переговори мають бути проведені швидко. Україна на це заслуговує, і більшість держав-членів ЄС нас у цьому підтримують», — додав Жовква.

Нагадаємо, Європарламент 1 березня рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Приєднання має відбутися за прискореною процедурою. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також