Україна зараз є найзамінованішою країною у світі: на розмінування потрібно до 10 років

Для розмінування акваторій потрібні кораблі

Фото: ssu.gov.ua

Україна виявилася найзамінованішою країною у світі. За оцінками ДСНС, на розмінування територій потрібно щонайменше п’ять років, а в акваторіях роботи можуть затягтися на всі десять, повідомив заступник голови ДСНС України Роман Примуш, передають «Українські новини».

«Велика Британія підготувала для передачі Києву два кораблі, які братимуть участь у розмінуванні акваторії Чорного моря. Нам потрібні будуть, враховуючи ситуацію в Чорному морі, ще кораблі», — сказав український посол у Великій Британії Вадим Пристайко.

На одному із пляжів Одеської області 15 липня підірвався чоловік, який вирішив скупатися в морі, повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

«На одному і пляжів Одещині на свій день народження молодий чоловік підірвався на міні, порушуючи всі заборони і вимоги пішов купатися. Підірвався з травматичною ампутацією голови», — сказав він.

11 червня речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що до узбережжя Одеської області знову винесло російську міну, яку зірвало з якоря.

3 червня троє мешканців Лазурного (Херсонська область) підірвалися на пляжі на ворожій міні, всі троє загинули на місці.

27 травня Братчук повідомив, що росія розкидала від 400 до 600 мін у Чорному морі. Вони дрейфують на берегах чотирьох країн.

4 травня рятувальники та тракторист підірвалися у Київській області на мінах.

20 квітня під Києвом двоє лісників підірвалися на російській міні, один із них загинув.

Як повідомлялося, до берегів Одещини штормом прибило російські міни.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий