Україна здатна розпочати більш масштабні наступальні операції

Інститут вивчення війни бачить впевненість українських військових у відсічі

Українські контрнаступи на північ та схід від Харкова можуть успішно витіснити російські сили з артилерійського діапазону Харкова в найближчі дні. Про це пише «ISW».

Українські війська за останню добу захопили кілька населених пунктів на північ та схід від Харкова, що зменшило можливості російських військ загрожувати другому за величиною місту України.

Ця українська операція переростає в успішний, ширший контрнаступ — на відміну від більш локалізованих контратак, які українські сили проводили впродовж всієї війни, щоб убезпечити ключову місцевість і зірвати наступальні операції Росії.

Українські сили, зокрема, відвойовуюють територію вздовж широкої дуги навколо Харкова, що вказує на здатність розпочати більш масштабні наступальні операції.

Готовність українських військ зосередити сили, необхідні для таких масштабів наступальних операцій, замість того, щоб розгорнути ці наявні сили для оборони на сході України, додатково свідчить про впевненість українських військових у відсічі російських сил на Сєвєродонецькому напрямку.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також