Україна зможе почати новий контрнаступ у 2025 році, якщо переживе 2024-й

Думка WSJ

На тлі проблем із поставками західної зброї Україна змушена перейти до оборони, аби зупинити подальше просування російського агресора. Якщо все складеться добре, Україна зможе знову наступати лише навесні 2025 року.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

Зараз склалися кілька негативних факторів – невдача літнього контрнаступу, на який були великі сподівання, ймовірна зупинка американської допомоги через внутрішньополітичні чвари в Конгресі США, неспроможність ЄС забезпечити спільними зусиллями достатню військову підтримку України та помітний перехід російської економіки на воєнні рейки.

«Збільшуючи тиск на Україну, росія не демонструє жодних ознак відмови від своєї первісної військової мети – захоплення країни», – пише WSJ.

Читайте також: Яку максимальну кількість ракет одночасно може запустити росія: пояснення експерта

Видання звертає увагу на нещодавню заяву Зеленського, який анонсував будівництво оборонних укріплень вздовж фронту. На думку авторів публікації, це є свідченням переходу війни у нову фазу. Якщо на початку повномасштабної війни ЗСУ вдалися до тактики маневреної оборони, то зараз знову повертається тактика окопної війни, яка була на Донбасі після 2014 року.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також