Україна зосередиться на виробництві власної зброї, – Умєров

Створення українського озброєння

Про це в колонці Укрінформу написав міністр оборони Рустем Умєров.

Міноборони зробило акцент на закупівлях українського озброєння, для чого замовило боєприпаси основних калібрів. За його словами, надалі обсяги таких закупівель будуть нарощуватися. Також для налагодження виробництва критично необхідних боєприпасів Міноборони України підписало з Міноборони США меморандум про співробітництво щодо спільного виробництва та обміну технічними даними.

«Окрім додаткових робочих місць та податків в бюджет, це – посилення нашої обороноздатності  та захист незалежності. Наш пріоритет – наростити українське виробництво необхідної техніки для військових. Відтепер інновації можуть бути допущені до застосування на полі бою за 20 днів, а не місяців як це було раніше», - зазначив Умєров.

Читайте також: На Київщині павербанк спричинив пожежу у квартирі

На озброєння прийняли та допустили до експлуатації 118 зразків нової техніки (з них 24 – БПЛА, зокрема FPV, 13 – РЕБ), що починає закривати проблему з закупівлею дронів, позашляховиків, РЕБ та боєприпасів, написав міністр оборони. Він пообіцяв ще поступово задовольнити потребу в інших категоріях, зокрема тактичних навушниках або жіночій формі.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб