Україна звинувачує РФ у порушенні міжнародних конвенцій: 8 листопада суд ООН оголосить рішення

242819
242819

Вже 8 листопада Міжнародний суд ООН в Гаазі, Нідерланди, оприлюднить своє рішення щодо юрисдикції справи України проти Росії. Позов України проти РФ дотичний до питань фінансування тероризму та расової дискримінації. Про це інформує Міністерство закордонних справ України.

«О 15:00 год., 8 листопада 2019 року, в місті Гаага, Міжнародний Суд ООН оголосить своє рішення щодо попередніх заперечень Російської Федерації у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансування тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації)», — повідомляє Міністерство.

Додамо, що українську делегацію в Нідердандах очолить Олена Зерка, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції.

Нагадаємо, українська сторона звинувачує РФ у порушенні двох конвенцій ООН — міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму (Росія підтримує терористів в Донбасі, чим активно сприяє поширенню сепаратистських настроїв у суспільстві) і міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (в окупованому Росією Криму всіляко порушуються права людини, також тривають  незаконні переслідування кримських татар й українців, які перебувають на півострові.

varta1.com.ua: Новини