Українці в Польщі знайшли мішок з грошима

Українці в Польщі стали випадковими важливими свідками цілої шахрайської схеми

ФОТО: InPoland

Пара українців, які поверталися з роботи, випадково стали важливими свідками цілої шахрайської схеми, відомої у Польщі як “на онучка”.

Про це повідомляє «InPoland».

Шахраї телефонують до пенсіонерів і розповідають про те, що з їхнім внуком трапилась біда і він може сісти за ґрати. А щоб цього уникнути, потрібно “відкупитися” чималою сумою грошей.

У середу вдень, 27 квітня, Наталя та Микола саме поверталися з роботи додому. Просто у них на очах з вікна в їхньому будинку хтось висунув руку і викинув запакований поліетиленовий пакет. Українці подумали, що це сміття, а просто хтось собі невдало пожартував, взяли пакет і пішли додому, аби викинути в контейнер.

Вже у квартирі вони заглянули у мішок і побачили там пачки з грошима, ще й з валютними банкнотами та коштовностями. Зателефонувати до поліції було проблематично, оскільки пара польської мови не знала, тому чоловік Микола вийшов на вулицю і підійшов до першої-ліпшої поліцейської автівки і показав свою знахідку.

Як з’ясувалося, авто саме приїхало на виклик пенсіонерів, які зрозуміли, що потрапили в халепу і їх ошукали.

У п’ятницю, 29 квітня, Наталію та Миколу запросили до відділку поліції в центрі міста, де начальник міської поліції у Бидгощі інспектор Вітольд Маркевич разом із своїм першим заступником подякував їм за зразкову поведінку, гідну наслідування.

Завдяки реакції пані Наталії та пана Миколи старші люди повернули свої гроші та коштовності.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також