Українці визначилися, чи святкувати 8 березня: результати голосування в «Дії»

Такі дані оприлюднили оприлюднили в Мінцифри

Участь в опитуванні про святкування 8 березня в «Дії» взяло понад 2,1 млн українців. З них понад 1,3 млн голосів висловилися за те, щоб залишити цей день вихідним.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

«Понад 2,1 млн українців взяли участь в опитуванні про 8 березня в »Дії«. Неймовірний результат. Наш рекорд. Більшість проголосувала за те, щоб залишити 8 березня вихідним — 1,3 млн+ голосів. Вдячний усім, хто голосує і допомагає нам будувати електронну демократію. Робимо все, щоб держава враховувала думку кожного українця», - зазначив Федоров.

Результати  врахують у Парламенті перед ухваленням відповідного законопроекту.

Нагадаємо, що 13 лютого на розгляд Верховної Ради подали законопроект №9009, яким пропонується скасувати святкування 8 березня, 1 травня та 9 травня, а замість них започаткувати три нові свята.

Ініціатор законопроекту, нардеп Оксана Савчук повідомила, що замість 8 березня пропонується запровадити вихідний 25 лютого - в день народження поетеси Лесі Українки - День української жінки.

28 лютого у додатку «Дія» запустили опитування про святкування 8 березня. Проголосувати можна було з 28 лютого по 6 березня.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена