«Українці знову перевершили очікування»: Генсек НАТО оцінив контрнаступ України

Запекла, важка боротьба і нелегкий шлях до перемоги, однак, українці добиваються успіхів

Сили оборони України продовжують контрнаступ для деокупації всіх теритиорій України. Генсек НАТО оцінив дії ЗСУ, заявивши, що українці вкотре перевершили очікування. Про це Єнс Столтенберг сказав в інтерв'ю CNN, передає 24 Канал.

Столтенберг наголосив, що сьогодні важливо підтримувати нашу державу. Він відкинув критику нібито «повільного» просування ЗСУ.
«Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян і здатні прорватися через деякі з цих добре укріплених територій, зокрема, завдяки мінним полям, і тому нині ще важливіше підтримувати їх (ЗСУ – ред.),»– підкреслив генсек.

Також зауважив, що це запекла, важка боротьба і нелегкий шлях до перемоги, однак, українці добиваються успіхів, які «набирають обертів».

Відповідаючи на запитання щодо розбіжностей в оцінці тактики контрнаступу серед західних військових, Столтенберг зазначив, що між союзниками з НАТО ведеться постійний діалог і, звичайно, також діалог з Україною.

«Ми побачили, що українці знову перевершили очікування, і ми повинні пам'ятати, що все почалося торік з повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів, але вони звільнили Північ, Київ, Схід, Харків, територію на Півдні, Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів», – наголосив Столтенберг

Також він додав, що потрібно допомагати порадами й підтримкою, «але врешті-решт саме українці мають приймати рішення». Окрім того, Столтенберг зазначив, що передові системи ППО, надані союзниками, вже довели свою виняткову ефективність. Українські військові вміло керують цими системами, так само як і безпілотниками, а також крилатими ракетами великої дальності, підсумував генсек.
Раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі також заявив, що українські воїни мають успіхи.

Зокрема, прорвали першу лінію оборони росіян – ту, де є мінні поля, «зуби дракона» та протитанкові траншеї.

Читайте також: перші українські пілоти готові розпочати тренування на F-16

Міллі назвав її головною та наголосив, що окупанти готували укріплення багато місяців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена