Українцям надаватимуть міжнародну допомогу: порядок виплат

Отримати можна лише за однією з програм

Ілюстрація: Конкурент

Українцям виплатять міжнародну допомогу.

Як повідомляє канал «Український Телеграм», отримати допомогу можна лише за однією з програм:

МКЧХ

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста (https://blogs.icrc.org/ua/2022/04/22/finansova-dopomoga-2022/) в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програму фінансової підтримки постраждалого населення.

Фінансова допомога становить 2500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами — виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою.

Пріоритет надається особам, переміщеним з громад, які постраждали від бойових дій.

Програма від ЮНІСЕФ «Спільно»

Програма від ЮНІСЕФ «Спільно» (https://register.unicef.org/) передбачає, що сім’ї (незалежно від наявності реєстрації як ВПО) можуть отримати грошову підтримку в розмірі 2200 грн на особу (але не більше 5 осіб в сім’ї), якщо вони:

  • мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;
  • мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки/батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Для отримання коштів необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org (https://register.unicef.org/). Про остаточне рішення повідомляють в СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом 4 тижнів з моменту подання заявки

Агентства ООН у справах біженців

Агентство ООН  (https://www.unhcr.org/ua/43231-unhcr-is-launching-a-cash-assistance-programme-for-idps-ua.html)у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2200 грн для осіб, які перемістилися на територію Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей та зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення «Укрпошти».

Всесвітня продовольча програма ООН

Всесвітня продовольча програма ООН (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-spilnogo-z-vsesvitnoyu-prodovolchoyu-programoyu-oon-proektu-shchodo-dodatkovih-zahodiv-iz-socialnoyi-pidtrimki-vnutrishno-peremishchenih-osib-446) надає грошову допомогу для переселенців, які тимчасово проживають у Рівненській та Вінницькій областях.

Розмір допомоги становить 2220 грн на одну особу, а максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю становить 6600 грн (у кількості 3-х осіб у домогосподарстві).

Грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН на території Рівненської та Вінницької областей нараховується автоматично усім громадянам, які:

  • зареєстровані як ВПО;
  • подали документи на отримання допомоги на проживання ВПО.

Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Міжнародна організація з міграції (MOM)  (https://www.iom.int/news/iom-launches-cash-assistance-programme-ukraine)запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає у наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати в розмірі 2200 грн на особу. Наразі проєкт реалізується лише на Закарпатті та Вінниччині. Згодом планують розширити також на Чернівецьку, Івано-Франківську та Львівську області.

Для отримання допомоги людина має зареєструватися як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади чи ЦНАП.

Пріоритет надається: вагітним жінкам, самотнім батькам, які виховують дітей, сім’ям з двома дітьми і більше, домогосподарствам. де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65+ років).

Норвезька рада у справах біженців (NRC)

Проєкт з багатоцільової грошової допомоги для ВПО.

Реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у «WhatsApp». Для цього потрібно:

  • завантажити месенджер «WhatsApp» на смартфон;
  • додати до ваших контактів номер 0 800 609 844;
  • відправити на нього повідомлення з з текстом NRC.

Як повідомлялося, оприлюднено перелік соціальних виплат для різних категорій населення.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий