Українцям відповіли, що робити, якщо висновок ВЛК не відображається у «Резерв+»

Дійсний за наявності QR-коду

Документ військового обліку у додатку «Резерв+» може не містити всіх необхідних даних щодо дотримання правил військового обліку.

Про це розповіла офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак в інтерв'ю Главреду.

У випадку, якщо під час перевірки виявлено відсутність військово-облікового документа або невідповідність даних, особу сповіщають або доставляють до найближчого ТЦК.

Важливо відзначити, що навіть за наявності QR-коду відсутність інформації про проходження медичної комісії може призвести до доставки особи до ТЦК. Проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) є обов'язковою вимогою, і її невиконання може спричиняти адміністративну відповідальність.

Козак пояснила, що якщо людина оновила дані через «Резерв+» і отримала роздрукований військово-обліковий документ із QR-кодом, але не має документів ВЛК або інших необхідних даних, ризикує, що при зупинці для перевірки документів його можуть доставити до ТЦК.

Читайте також: В Україні розпочався «вибірковий дефолт»

У ході перевірки уточнюються не лише військово-облікові документи, а й дотримання інших вимог військового обліку та відповідність даних, що містяться у ТЦК та документі.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також