Українець наводив російські ракети по своєму місцю роботи

На Одещині

В Одеській області до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили чоловіка, який корегував ракетні удари Росії. Про це йдеться у вироку Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області. 

Підозрюваний почав працювати з окупантами у листопаді 2022 року. За цей час він здав координати блокпостів в Ізмаїлі, електропідстанції, дані про морські порти та навіть судноремонтний завод, на якому житель Одещини працював.

Затримали чоловіка наприкінці грудня 2022 року. 

На суді підозрюваний провину не визнав та звинуватив правоохоронні органи у фальшуванні справи. Він заявив, що фото на його телефоні були тому, що він «працював на судноремонтному заводі, куди приїжджали вантажівки з паливом, зерном та іншими товарами. Він повинен був фіксувати те, який саме транспортний засіб приїхав, що саме за продукція та у якій кількості». 

Свідки, які були понятими під час обшуків у підозрюваного, спростували, що правоохоронці чинили на підозрюваного тиск чи били його. 

Читайте також: Блогерка-мільйонниця пояснила, чому її коханий відпочивав на Мальдівах «як волонтер»

Суд проаналізував матеріали справи та визнав жителя Одещини винним за  ч. 2 ст. 111 КК та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт