Українець три тижні воював на фронті зі зламаним хребтом (ФОТО)

Лікарі були шоковані побачивши рентгенівський знімок

ФОТО: ілюстративне

Під час одного з обстрілів елемент російської касетної бомби зламав 44-річному українському військовому два поперекових хребці й застряг у хребті. Чоловік не підозрював, що отримав таке поранення, та майже три тижні воював на передовій зі зламаним хребтом.

Про це пише «Zaxid.net».

Медикам госпіталю боєць сказав, що у нього, мабуть, радикуліт, бо дуже болить поперек і вже декілька днів тримається висока температура.

Але коли бійця скерували його на рентген для встановлення причини болю, лікарі були шоковані побаченим на рентгенівському знімку.

Фото: «Zaxid.net»

«Під час обстрілу елемент касетної бомби, так звана «стрілка», потрапила у ліве підребер’я, зламала два хребці у поперековому відділі хребта і застрягла у хребті, — розповів лікар військово-польового госпіталю, львівський судинний хірург Тарас Кобза.

Зазначається, що уламки зламаних хребців могли ушкодити нерви, судини, але, на щастя, цього не сталося. На думку лікаря, чоловік не відчув болю відразу через виділення адреналіну.

«Боєць потрапив під обстріл ще 13 липня, а до нас звернувся лише на початку серпня. Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом», – каже Тарас Кобза.

Бійця відправили в одну з лікарень у більш безпечний регіон, де він проходитиме лікування.

Фото: «Zaxid.net»

Чому чоловік не відчув болю? За словами лікаря, під час сильних обстрілів через виділення адреналіну бійці просто не відчувають мінімальних ушкоджень. Окрім того, медики зауважили: якщо куля чи уламок, а у даному випадку елемент касетної бомби, летять з надзвичайно високою швидкістю, то тканина не дає больового симптому. Настільки швидко відбувається проникнення всередину, що нервові закінчення не встигають про це повідомити.

«Стрілка», що зламала бійцю хребці, влучила у підребер’я, а у тому місці у чоловіка є декілька родимок. Вона зробила прокол всього на 1 мм, тож чоловік його навіть не зауважив. Його виявили медики під час ретельного огляду пораненого.

Бійця із зони бойових дій відправили в одну з лікарень у більш безпечний регіон, де він проходитиме лікування.

Нагадуємо, у бою загинув студент львівського університету, який разом з батьком пішов захищати Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк