Українська армія кожного тижня знаходить 12 тисяч російських цілей за допомогою ШІ

Платформа здатна автоматично аналізувати відео з розвідувальних безпілотників і стаціонарних камер

Сили оборони виявляють військові цілі завдяки використанню штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко 23 вересня.

Зазначається, що ШІ-платформа здатна автоматично аналізувати відео з розвідувальних безпілотників і стаціонарних камер, виявляючи техніку окупантів. Вона також допомагає операторам швидше та ефектиніше ухвалювати рішення. Крім того, використання ШІ-платформи зменшує ризик помилок через втому. Інтеграція успішно працює в стрімінговому модулі VEZHA бойової системи DELTA.

«Платформа Avengers, розроблена Центром інновацій Міноборони, є унікальною у світі за обсягом відеоданих з ворожою технікою. Ми продовжуємо розвивати Avengers та інші ШІ-рішення, щоб забезпечити нашим військовим перевагу», – розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Читайте також: МОУ повідомили, скільки українців долучаються до ЗСУ добровільно

Катерина Черногоренко також повідомила, що українські фахіці працюють над розширенням хмарних можливостей платформи. Крім того, у майбутньому планується інтегрувати ШІ-рішення на безпілотники.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі