Українська ГТС може повністю замінити «Північний потік-1» — Галущенко

Українська ГТС — це ще один інструмент для зменшення впливу росії на енергетичну безпеку Європи

Фото: інформативне

Президент рф володимир путін обмежив постачання газу до Німеччини нібито через затримки у постачанні турбіни для «Північного потоку-1» (газопровід в обхід України).

При цьому за бажання росія могла б збільшити постачання газу через українську ГТС і повністю компенсувати постачання Північним потоком-1.

Про це у «Facebook» написав міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Хочу вкотре наголосити, що українська ГТС впродовж багатьох років надійно забезпечувала основний обсяг транзиту газу до країн Європи. Навіть протягом 5 місяців війни Україна відповідально виконувала всі міжнародні зобов'язання щодо транзиту», — написав він.

Понад те, українська газотранспортна інфраструктура може повністю замінити країнам ЄС російський газопровід «Північний потік -1».

Технічні потужності на точці входу в Україну «Суджа» становлять 244 млн. куб. м газу на добу, тоді як «Північного потоку -1» – всього 167 млн ​​куб. м.

«Українська ГТС — це ще один інструмент для зменшення впливу Росії на енергетичну безпеку Європи. У свою чергу, «Північний потік -1», як і «Північний потік-2» — не комерційні проекти, а механізми політичного шантажу ЄС з боку Росії», — додав він.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також