Українська розвідка розповіла деталі щодо мінування росіянами Каховської ГЕС

На дамбі встановлено 2 військові тентовані «КамАЗи» з вибухівкою

ФОТО: ілюстративне

Російські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели роботи з додаткового замінування шлюзів та опор.

Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки.

Зазначається, що окупанти передбачають швидке звільнення українськими військовими правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема, під загрозою руйнування опинилися греблі Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.

«При цьому підрив дамби був заздалегідь запланований — основні роботи із замінування проведені ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів і опор Каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані КамАЗи без водіїв. Обидві машини повністю завантажені ящиками з вибухівкою», — йдеться у повідомленні.

У розвідці впевнені, що «держава-терорист свідомо готує теракти, що призведуть до катастрофічних наслідків».

«У разі реалізації цих планів під ударом стихії виявляться десятки українських населених пунктів, у тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України та торкнуться всього Чорноморського регіону», — зазначають у ГУР.

Раніше повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав Європу сформувати міжнародну спостережну місію на Каховську ГЕС та забезпечити негайне розмінування дамби.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк