Українська спортсменка знову сфотографувалась з російською легкоатлеткою, через фото з якою виник скандал (ФОТО)

yaroslava-moguchih-ne-hochu-otricat-chto-idyot-vojna-mezhdu-ukrainoj-i-rossiej-16287631941913740079
yaroslava-moguchih-ne-hochu-otricat-chto-idyot-vojna-mezhdu-ukrainoj-i-rossiej-16287631941913740079

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх знову сфотографувалася з тією ж російською спортсменкою Марією Ласіцкене — на цей раз після етапу «Діамантової ліги» у Цюріху. Магучіх має військове звання — молодший сержант ЗСУ, а Ласіцкене — звання капітана Збройних сил РФ.  Про це пише «УП», з посиланням на допис австралійської стрибунки Елінор Паттерсон в «Instagram».


Паттерсон опублікувала кілька групових фото після змагань.


Світлини зроблені не на подіумі. На одному з них разом позують Магучіх і Ласіцкене. Спортсменки стоять без прапорів, проте росіянка обіймає українку за плече.



Призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію. Через це у мережі спалахнув скандал.


Нагадаємо, заступник міністра оборони України Ганна Маляр відреагувала на це і нагадала, що російсько-українська війна накладає певні обмеження на спортсменів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях.


Водночас український каратист, бронзовий призер Олімпіади–2020 Станіслав Горуна встав на захист Ярослави Магучіх, заявивши, що «спорт поза політикою».


Сама Ярослава заявила після прибуття в Україну, що фотографуванням із російською спортсменкою Марією Ласіцкене не висловлювала «жодної політичної позиції».

varta1.com.ua: Новини