Українські бійці розповіли деталі про зброю, яку застосовують окупанти

Країна-агресорка застосовувала практично все озброєння, яке має армія рф

ФОТО: ілюстративне

У війні проти України за час повномасштабного вторгнення російськими загарбниками неодноразово застосовувалася заборонена зброя, на кшталт фосфорних боєприпасів, а також різні «винаходи» «другої армії світу».

Подекуди, як от на Лимано-Куп'янському напрямку, росіяни використовують сучасні танки Т-90 та штурмовики Су-35, однак зазвичай у бій іде застаріла техніка, адже Сили оборони України суттєво «демілітаризували» Росію за останні півтора року. Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами Євлаша, за час повномасштабного вторгнення росії в Україну українські воїни на фронті бачили практично усе, що є в арсеналі «другої армії світу».

«Складно вже сказати, що змінюється (в озброєнні, яке окупанти використовують у війні проти України. – Ред.), тому що за цей час ми бачили вже все – від забороненої зброї, від фосфорних боєприпасів до якихось їхніх »творінь«, які вони  придумують. Там, на МТ-ЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований. – Ред.) встановити корабельну гармату... Ми вже, здається, бачили все, що можна бачити», – зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ.

Євлаш додав, що на Лимано-Куп'янському напрямку росіяни застосовують сучасні танки Т-90, штурмовики Су-35, однак з незначним успіхом.

«Всі вони однаково горять при попаданні в них ракети Stinger або Javelin», – наголосив представник Східного угруповання військ.

За його словами, у російських окупаційних військ техніка та озброєння далеко не завжди нові, хоч і старі зразки здатні їздити і стріляти і їх також потрібно знищувати.

«Зазвичай зараз ми фіксуємо появу на полі бою старих зразків озброєння як БМП-1 (перша радянська серійна бойова броньована гусенична машина. – Ред.), якій понад 60 років, різні танки типу Т-55, фіксуємо різні МТ-ЛБ, які вже в сучасних країнах, навіть в пострадянських, давно списані. Так звана »друга армія« світу досі їх тримає, і зараз вони використовуються здебільшого, щоб заткнути дірки», – пояснив Євлаш.

Та й те, що є, загарбники змушені економити, адже зазнали значних втрат у техніці завдяки Силам оборони України.

Так, напередодні лише на Бахмутському напрямку, розповів Євлаш, відбулося 8 бойових зіткнень. Загарбники там відступають з боями і з втратами: 9 вересня під Бахмутом ліквідовано 188 російських окупантів.

Читайте також: американський генерал спрогнозував, коли припиниться гаряча фаза контрнаступу ЗСУ.

Зазнали вони й втрат у техніці. За добу знищено 1 ворожу машину піхоти, 3 бойові машини десанту, 240-міліметрову установку 2С4 «Тюльпан», 2 реактивні системи залпового вогню «Град», одну «Рапіру», шість авто, якими росіяни підвозили боєприпаси, один протитанковий ракетний комплекс, два склади з боєприпасами, один пункт управління дронами та один безпілотник типу «Орлан-10».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк