Українські діти отримають компенсацію за жахи війни

Кабмін зробив важливий крок

Фото: ФБ/Tetiana Gogol

Кабінет міністрів України спростив для тимчасово переміщених неповнолітніх українців процедуру отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши при цьому, що на сьогодні Росія вчинила понад 4200 кримінальних злочинів проти дітей після початку повномасштабної війни в Україні, повідомляє «УНІАН». 

«Цей статус після нашої перемоги дозволить дитині претендувати на компенсацію від держави-агресора... На сьогодні відомо про майже 500 загиблих українських дітей, близько тисячі - поранених, майже 400 вважаються зниклими, тисячі - депортовані до Росії або на тимчасово окуповані території. Точну кількість постраждалих наразі встановити, на жаль, неможливо», - сказав голова уряду.

За даними ЮНІСЕФ, з початку повномасштабної війни проти Росії в Україні загинули щонайменше понад 500 дітей.

В квітні стало відомо, що ООН підтвердила інформацію про те, що від початку повномасштабної війни в Україні, розв'язаної Росією, в нашій країні загинули понад 500 дітей.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Чернігівській, Луганській та Дніпропетровській областях. 

Наприкінці березня в Україні було ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з прифронтових міст для гарантування їхньої безпеки. У разі відмови батьків чи опікунів, їх будуть позбавляти відповідних прав. 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також