Українські прикордонники не виключають розширення зони бойових дій на кордоні: детальніше

Російські окупанти фактично щодня обстрілюють прикордонні області

ФОТО: ілюстративне

У ДПСУ не виключають розширення зони бойових дій на кордоні з російською федерацією. Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко наголосив, що на Харківщині, де наразі тривають бойові дії в районі Липців та Вовчанська. Про це він сказав під час телемарафону.

 «Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. Зокрема, в межах Харківської області або навіть Сумської. Відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на даний момент бойові дії тільки на двох напрямках - це населені пункти Липці та Вовчанськ», - наголосив він.

Демченко зауважив, що російські окупанти фактично щодня обстрілюють Сумську і Чернігівську області. Втім, протягом останнього часу росіяни зменшили кількість обстрілів - ніж кілька місяців тому.

Читайте також: у ДПСУ розповіли, чи можуть виїхати з України чоловіки, які мають посвідку на проживання в інших країнах

«Ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б'є і більшість обстрілів припадає по населених пунктах - через що страждають люди, які живуть в прикордонні», - зазначив речник ДПСУ.

Тим часом щодо Білорусі, наголосив Демченко, то військові не бачать наявних сил у росії на території сусідньої республіки. Втім, цей «напрямок залишається загрозливим».

«Зокрема, зважаючи - звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо», - констатував Андрій Демченко.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також