Українські прокурори ініціюють проголошення у міжнародний розшук Тіну Канделакі

Відома російська ведуча публічно підтримує війну Росії проти України

ФОТО: Тіна Канделакі

Офіс генпрокурора працює над тим, щоб оголосити у міжнародний розшук російську телеведучу Тіну Канделакі.

Про це пише генпрокурорка Ірини Венедіктова на своїй «Facebook»-сторінці.

Ірина Венедіктова як Генеральний прокурор повідомила, що найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення Тіни Канделакі у міжнародний розшук.

Генпрокурор попередила, що після повідомлення у міжнародний розшук, поза межами Росії на Канделакі може очікувати затримання з метою вивезення її до України.

Канделакі оголосили підозру за посягання на територіальну цілісність України.

«Прокурори, проаналізувавши контент вашого «Telegram»-каналу, були надзвичайно здивовані — ви один з ключових «розповсюджувачів» ідей та гасел кремлівської військової машини», — звертається до ведучої Венедіктова.

У дописах Канделакі закликає вірити тільки тій інформації, яка транслюється на російському державному телебаченні. А відео з обстріляних українських міст називає «роликами з закадровими риданнями, які мають на меті створити вірус для того, щоб збити росіян з пантелику».

«За вже усталеною традицією, єдине, про що хочу попросити — знайти хороших юристів, а не звертатися за юридичною допомогою до тих, хто просить поширювати неправдиву та шкідливу інформацію», — звертається Генпрокурор Венедіктова.

Тіна Канделакі відреагувала на заяву генпрокурорки у «Telegram»-каналі. Написала про «погану підготовку прокурорів» у справі й те, що звинувачення вважає надуманими.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також