Українські спортсмени здобули ще одну медаль на Олімпіаді (фото)

uae1349387f2b
uae1349387f2b

Олена Костевич та Олег Омельчук виграли бронзову медаль Олімпіади в Токіо. Наш дует став третім у змішаному командному змаганні у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Це дебютний розіграш медалей у міксті на Олімпійських іграх, пише «Tribuna».


 У другому раунді кваліфікації український дует показав третій результат — 386 балів (Костевич — 195, Омельчук — 191). Стільки ж було у спортсменів з команди ОКР, але вони пройшли у золотий фінал з другого місця завдяки додатковим показникам — вибили більше десяток.


 У бронзовій перестрілці спортсмени Костевич та Омельчук змагалися з представниками Сербії Зораною Аруновіч і Даміром Мікичем. За регламентом фіналів обидва спортсмени стріляють, їхні бали сумують і порівнюють із суперниками. За перемогу в раунді дають два бали. Виграє та команда, яка першою набере 16 балів.


Український дует поступився супернику у першому пострілі, а тоді Олена та Олег змогли виграти три раунди поспіль.


Вирішальний момент бронзового фіналу — таймаут українців. Тренер попросив спортсменів заспокоїтися і Костевич-Омельчук довели матч до перемоги із загальним рахунком 16:12. Цей результат приніс Україні бронзову медаль в Токіо.



Для України — це перша медаль у Токіо у стрільбі. Раніше Костевич стала четвертою в особистих змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів. Такий самий результат показав Павло Коростильов у цій дисципліні.


Загалом, українські стрільці не залишаються без нагороди вже на шостій Олімпіаді поспіль.


Нагадаємо, що це вже третя медаль у скарбничці нашої держави на цьогорічній Олімпіаді.

varta1.com.ua: Новини