Українські стронгмени встановили світовий рекод: протягнули найбільший у світі літак (ВІДЕО)

глшщд
глшщд

Вісім українських стронгменів встановили світовий рекорд, протягнувши літак «Мрія» на 4 метри 30 сантиметрів. Вісім найсильніших — Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник та Віталій Герасимов встановили рекорд, пише «Шотам».

Сьогодні на аеродромі Державного підприємства «Антонов» у Київській області восьмеро українських стронгменів зрушили з місця та протягнули літак Ан-225 «Мрія» на 4 метри 30 сантиметрів за одну хвилину 13 секунд. Таким чином вони встановили світовий рекорд.



Українські стронгмени з першої спроби встановили світовий рекорд, зрушивши з місця найбільший літак у світі — АН225 «Мрія».

Стронгмени протягли на собі 330 тонн (вага літака і палива) майже на п’ять метрів.

«Світовий рекорд стався сьогодні. 4,30 см за хвилину 13 секунд», — зазначив після встановлення рекорду Віталій Зорін — представник національного реєстру рекордів.



[arve url=«https://youtu.be/r5-TdqVOI4I» loop=«no» muted=«no» /]

Рекорд спортсмени присвятили 30-річчю Дня Незалежності України. У його встановленні брали участь стронгсмени з усієї України:

  • Олександр Лашин (Маріуполь);

  • Сергій Конюшок (Київ);

  • Богдан Ксенчук (Кривий Ріг);

  • Денис Дубровський (Миколаїв);

  • Володимир Рекша (Львів);

  • Денис Бережник (Закарпаття, Хуст);

  • Сергій Пономарьов (Київ);

  • Віталій Герасимов (Дніпро).


Рекорд із 40-ї хвилини.Спортсмени встановили рекорд, незважаючи на невідповідну погоду — невеликий дощ, який ускладнював роботу силачів. Одним із суддів на заході був Василь Вірастюк. Він керував діями спортсменів і зірвав голос.Додамо, Ан-225 Мрія — найбільший в світі транспортний літак, світовий рекордсмен вантажопідйомності. Створювався авіаконструкторами як літак, який стане першою сходинкою повітряного старту космічного корабля. Для цього він повинен був піднімати більше 250 тонн.

varta1.com.ua: Новини