Українські війська продовжують наступ на Херсонщині

Росія намагається уповільнити атаку

Впродовж останніх 48 годин, точаться запеклі бої, оскільки українські війська продовжують наступ проти російських військ у Херсонській області, на захід від річки Дніпро. Про це повідомляє Британська розвідка.

Ймовірно, росія намагається уповільнити українську атаку артилерійським вогнем вздовж природного бар’єру річки Інгулець, притоки Дніпра. 

Водночас, лінії постачання російських військ на захід від Дніпра знаходяться під дедалі більшою загрозою. Додаткові українські удари спричинили пошкодження ключового Антонівського мосту, хоча Росія провела тимчасовий ремонт.

Станом на 22 липня 2022 року, він майже напевно був відкритий для руху. 

Не вдалося перевірити заяви українських офіційних осіб про те, що росія готується побудувати альтернативний, військовий понтонний міст через Дніпро.

Російська армія надає першочергову увагу підтримці своїх військових мостів, але будь-яка спроба побудувати переправу через Дніпро буде операцією з дуже високим ризиком. Якби російську переправу через Дніпро було знищено, а російські війська в окупованому Херсоні виявилися відрізаними, це було б значною військовою та політичною невдачею для росії.

Нагадаємо, росіяни завдали ракетних ударів по трьох містах України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також