Українським біженцям дають час на перебування за кордоном, однак потім вони мають повернутися відбудовувати Україну

Влада Великої Британії заявила, що українські біженці мають право знаходитися у країні три роки

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Влада Великої Британії заявила, що українські біженці мають право знаходитися у країні три роки, маючи доступ до пільг та соціальних послуг. Однак потім вони мають повернутися в Україну, аби відбудовувати її після війни.

Як повідомляє «Zmina», про це йдеться у відповіді уряду на онлайн-петицію щодо надання українцям з гуманітарними візами права на продовження перебування та поселення у Великій Британії.

Відомо, що петиція зібрала понад 16 600 підписів, тоді як для розгляду заяви урядом потрібно лише 10 000. 

У відповіді на петицію зазначається, що відповідно до побажань українського уряду, нинішній прихисток українців у Британії не буде поселенням на постійній основі. Натомість зараз Британія дає біженцям можливість отримати тимчасовий захист, поки вони не зможуть повернутися додому для відновлення України. 

“Мета уряду полягає в тому, щоб забезпечувати пропорційний період дозволу на перебування у Великій Британії через візи, видані відповідно до схем. Цей період складає 36 місяців, аби гарантувати тим, хто отримав тимчасовий захист, можливість пристосуватися до самостійного життя, знайти роботу, а також захищає українців від необхідності продовжувати дозвіл”, – повідомили в уряді. 

Уряд Британії розробив три схеми, які дозволяють українцям приїхати або продовжити своє перебування у країні:

сімейна схема України для тих, у кого є члени сім’ї в країні;

“Дома для України”, яка дозволяє громадянам України залишатися в будинку спонсора,

схема продовження візи.

Усі три схеми надають біженцям трирічний дозвіл залишатися у Британії, однак досі від уряду не було жодного слова про варіанти, які можуть бути доступні для українців, які протягом трьох років побудують своє життя в країні, створять родину, влаштуються на роботу чи почнуть здобувати освіту.

“Хоч ми й тримаємо в полі зору будь-які майбутні потреби в продовженні тимчасового захисту у Великої Британії відповідно до розвитку ситуації в Україні, ми твердо віримо, що Україна знову буде в безпеці”, – додали в повідомленні.

Як повідомлялося, в Іспанії викрили незаконну схему експлуатації українських біженців.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий