Український клуб розірвав угоду з футболістом, який втік на росію

Йдеться про «Шахтар»

Донецький «Шахтар» розірвав контракт з футболістом юнацької команди Олександром Роспутьком, який утік до Росії після матчу Юнацької ліги УЄФА проти бельгійського «Антверпена». Про це йдеться у заяві клубу.

«У зв'язку з неповерненням до розташування команди і фактичною відмовою від виконання обов'язків за контрактом »Шахтар« розірвав контракт з футболістом Олександром Роспутьком», – йдеться в повідомленні.

Ще 4 жовтня Роспутько не повернувся з командою U-19 до України після виїзного поєдинку Юнацької ліги УЄФА проти «Антверпена», який відбувся у Бельгії. 19-річний футболіст залишив свою ігрову форму в аеропорту і зник у невідомому напрямку. Також він обмежив доступ до своїх соціальних мереж та припинив відповідати на телефонні дзвінки.

Роспутько скористався можливістю виїзду за кордон, аби потім перебратися до Росії. Батько Олександра підтвердив втечу сина до РФ, заявивши, що в державі-терористці йому буде безпечніше. Також він розповів про наміри гравця отримати російське громадянство.

Читайте також: український футболіст, який не повернувся з клубом додому, отримуватиме російський паспорт

Роспутько – уродженець Горлівки Донецька область. Олександр є вихованцем академії «Шахтаря». Його угода з «гірниками» була розрахована до літа 2024 року.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт