Український військовий розповів, які бійці частіше гинуть на фронті

Вічна пам'ять Героям!

На фронті частіше гинуть молоді бійці, бо вони рвуться в бій. Про це в інтерв’ю ТСН розповів 29-річний командир батальйону «Вовки да Вінчі» Сергій Філімонов.

«Ми зробили дошку з загиблими, і майже 95% людей молодші за мене. Тобто там є і зовсім молоді хлопці, є трошки старші, але реально гинуть хлопці 2003-2002 років народження», - розповів він.

Філімонов пояснив, що причина в тому, що молоді намагаються проявити себе, у них «завжди азарт», і вони намагаються бути в тих групах, де найнебезпечніше.

«Зараз багато дівчат хочуть тільки на бойову посаду. А хлопці, це часта історія, коли »ой, я хочу гранатомет, пару гранат, автомати, навчіть мене, як вбивати, я хочу танк підпалити«. Часто такі люди після першого, другого бойового кажуть »я б десь, може, подалі би сів, може, я снайпер, а потім вже, може, я аналітик хороший, а може, я й діловодом би був«. Але є люди, які в цивільному житті лікарі, вчителі фізкультури, ще хтось. Вони спочатку »ми боїмося штурмувати, боїмося стояти на позиціях«, а потім, коли спробували…», - поділився Філімонов.

Філімонов розповів, що коли знаходишся на бойовому чергуванні, немає часу боятись.

«Ти виходиш, розумієш, що, скоріше за все, загинеш, але тобі треба зробити все, щоб не загинути, щоб не бути »подарунком", - додав він.

«Треба все одно бути завжди готовим, що ти помреш. Тоді і помирати легше, мабуть. Точно легше виконувати завдачу. І навіть безпечніше, можна сказати», - сказав військовий.

Читайте також: на Донеччині загинув Герой зі Львівщини Мар’ян Мицак

Для того, щоб люди не помирали, треба дуже відповідально відноситись до планування, розвідки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт