Українського генерала звинувачують у рішеннях, які призвели до загибелі тисяч воїнів ЗСУ

Юрій Содоль

У понеділок, 24 червня президент Володимир Зеленський звільнив генерала Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ, яку він обіймав трохи більше 4 місяців. Про це пише The Washington Post.

Хоча президент не назвав причин, незадовго перед тим начальник штабу бригади Нацгвардії «Азов» Богдан Кротевич звернувся до ДБР зі скаргою на Содоля.

Кротевич звинуватив Содоля в низці помилок, починаючи з часів оборони Маріуполя у 2022 році.

«Хоча генерал Содоль не керував обороною міста і жодної години не провів у Маріуполі, йому присвоєно звання Героя України», – написав Кротевич, додавши, що він не забезпечив бригаду «Азов» боєприпасами та не підготував оборонні споруди міста перед російським наступом.

Після того, як один командир у місті запитав у Содоля інструкцій, Кротевич став свідком того, як Содоль відповів: «Нас затисли», перш ніж покласти трубку.

Нещодавно, під час свого командування східним фронтом, Содоль наказав «Азову» наступати без необхідних артилерійських боєприпасів, і коли були наведені аргументи, чому це неможливо, «проти командувача Азова було розпочато офіційне розслідування», – йдеться у скарзі.

Читайте також: Президент України звільнив командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля

«Генерал Содоль неадекватно керує військами, а його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії та інших підрозділів оборони, що призвело до слабкості позицій на фронті та втрати великої кількості території», – додав Кротевич.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також