Українську академію друкарства планують об’єднати з ЛНУ ім. Івана Франка

Академія — проти

Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабміну з ініціативою об’єднати Українську академію друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка. Про це пише «Tvoemisto.tv».

«Це питання ще розглядається. Ми дізналися про це з соцмереж… Зараз підключаємо всі важелі, щоби цього не сталося. Студенти та колектив протестує, ми пишемо звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, очільника МОН Сергія Шкарлета. Робити такі серйозні кроки без попереднього поінформування, обговорення чи погодження з колективом, отак непрозоро не можна», — сказав проектор з науково-педагогічної роботи Української академії друкарства Ярослав Угрин.

У соцмережах також шириться флешмоб у знак протесту проти об’єднання вишів, які ініціювали студенти УАД #гетьрукивідуад. Вони стурбовані, що їх позбавлять державної форми навчання, анулюють дипломи, а в період війни 200 викладачів залишаться без роботи. 

Станом на вчора, на засiданнi Уряду зняли з розгляду проект рішення про приєднання Української академії друкарства до ЛНУ І. Франка.

Нагадаємо, у Золочівському замку ліквідовано наслідки ракетного удару.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт