Українську гімнастку, яка «ненавидить Польщу», виключили зі збірної: подробиці

Висловлювання Влади Нікольченко викликали обурення у Польщі

ФОТО: Влада Нікольченко

Українська гімнастка Влада Нікольченко втрапила у скандал через різке висловлювання у бік до країни-союзниці України Польщі.

Вона написала у сторіс в Instagram наступне: «Зіпсували настрій зранку. Ненавиджу цю країну всією душею, а більше за все людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт». 

 20-річна уродженка Харкова згодом вибачилася за свої слова на адресу Польщі та пояснила свої висловлювання сильними нервовим зривом.

21 листопада в Українській федерації гімнастики повідомили, що стосовно висловлювань гімнастки розпочали дисциплінарне провадження.

Також екс-генеральний секретар Федерації гімнастики Польщі Петро Дец на своїй сторінці у Facebook обурився її висловлюваннями.

"Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах і що вона ніколи не буде вимушена знову ступити до Польщі, навіть на мить, подорожуючи екзотичними місцями», - написав він.

Наразі цей пост недоступний. Вже згодом Дец зазначив, що мав телефонну розмову з віце-президентом Української федерації художньої гімнастики Іриною Блохіною, яка вибачалася перед польським народом за коментар Нікольченко.

«Співробітники Української федерації, а особливо Іриша, »шоковані і втратили дар мови« через цю ситуацію. Наразі готується офіційний лист з вибаченнями до польської федерації», - написав він.

 Сьгодні виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив у коментарі Tribuna.com, що Нікольченко виключили зі складу збірної України з художньої гімнастики.

«Кожен спортсмен національної збірної України, що має честь представляти країну у світі, має усвідомлювати рівень своєї відповідальності. У той час, коли президент та уряд країни докладають неймовірних зусиль на міжнародній арені, консолідуючи підтримку інших країн, наше завдання – показувати світові, що Українці – зрілий, спроможний, мудрий народ, гідний бути повноправним членом цивілізованого суспільства. У цих умовах публічний емоціональний меседж, який дозволила собі колишня членкиня національної збірної, є шкідливим для нашої країни, неприпустимим і таким, що не може лишитися без нашої реакції», - заявив він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також