Український екологічний проект отримав 45 тисяч євро від польської програми інвестицій

68
68

Український проекологічний проект із переробки пластику отримав 45 тисяч євро інвестицій від польської програми підтримки стартапів. Команда також отримає менторські послуги на 11,5 тис. євро та місце для роботи у варшавському «Google Campus», а також уроки з польської мови та зустрічі з місцевими бізнесменами, повідомляють у компанії, пише «Польське радіо».

Мобільний додаток призначений для повернення пластикової упаковки в обмін на винагороду Greenbin.app отримав 45 тис євро інвестицій в акселераторі «Huge Thing» від програми «Poland Prize».

Greenbin.app є в ранньому доступі на Android, також готується iOS-версія.

Користувачеві пропонується відсканувати QR-код на пляшці та залишити її в найближчій локації згідно мапи додатку, а потім дочекатися верифікації.

Після перевірки покупці отримають бали і зможуть обміняти їх на нові товари і послуги, наприклад, квитки в кіно. Таким чином, звичайні люди зможуть проінформувати виробника, що його упаковка вирушила на переробку, а не на полігон і не в ліс.

Команда називає свій проєкт «Google Analytics для відходів». Додаток має допомогти виробникам досягти норм зі збору та переробки пластикової тари. До кінця 2025-го в ЄС вони мають складати 77 %, а до 2029-го — 90 %.

Раніше проект тестували в Україні. Greenbin.app співпрацював зі станцією «Україна без сміття». Зараз команда веде переговори з одним із найбільших виробників упаковки в країні.

varta1.com.ua: Новини