Український хакер продавав персональну інформацію про пів мільйона осіб

CPD17-11
CPD17-11

Бази даних налічували персональну інформацію відносно пів мільйона осіб. Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

До кіберполіції звернувся представник приватної компанії, бази даних якої розповсюджувались у мережі Інтернет. Завдяки вчасному інформуванню та взаємодії з приватним сектором правоохоронці припинили злочинну діяльність 23-річного мешканця Київської області.

Фігурант в мережі Інтернет на спеціалізованих хакерських форумах розміщував пропозиції щодо збуту конфіденційної інформації. Вартість коливалась від 300 до 400 доларів залежно від кількості даних.

Також фігурант надавав послуги так званого «пробиву», які полягали в збуті персональних даних на вимогу третіх осіб.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувалися для вчинення злочину.

Кіберполіцейські виявили чисельні бази даних комерційних установ України, які містили персональну інформацію відносно пів мільйона клієнтів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

varta1.com.ua: Новини