Український тиждень імунізації стартував на Львівщині. Батьків закликають проводити щеплення дітям

orig-65657572599546984
orig-65657572599546984

Український тиждень імунізації, який проводиться одночасно з Всесвітнім та Європейським тижнями, стартував на Львівщині вчора, 24 квітня.  Такі заходи запровадили перш за все з метою інформування населення про вакцинацію як найбільш ефективного захисту від інфекційних хвороб та важливу умову збереження національної безпеки країни.


Довідково: однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі є інфекційні хвороби. Підвищення рівня інфекційної захворюваності пов’язане з негативними соціально-економічними змінами, міграцією населення, різноманітними економічними катаклізмами, а також появою нових нозологічних форм, таких як пташиний грип, пандемічний грип, спричинений вірусом Н1N1 Каліфорнія.


Із найпоширеніших інфекцій напруженою залишається ситуація з такими інфекційними хворобами як дифтерія, вірусні гепатити, краснуха, кір, епідемічний паротит, гемофільна інфекція, кашлюк. Зокрема, краснуха та вірусний гепатит В часто є причиною вроджених аномалій та вад розвитку.


На думку департаменту охорони здоров'я, саме щеплення здатне захистити дітей від загрозливих захворювань, відтак закликають батьків не зволікати та проводити щеплення своїм дітям.


Рівень вакцинації дітей в України за даними 2016 року далекий від рекомендованого ВООЗ 95%.


Триватиме Український тиждень імунізації 6 днів до 30 квітня.

varta1.com.ua: Новини