Українці тепер можуть дізнатися про свої доходи онлайн. Як працює сервіс iGov

36412e7d7adda1fefa96c1ae40d8cfc8
36412e7d7adda1fefa96c1ae40d8cfc8

Кожен громадянин України зможуть отримати інформацію про свої офіційні доходи через сервіс iGov. Про це повідомив співорганізатор Порталу державних послуг Дмитро Дубілет на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Нарешті. Ми сьогодні оголошуємо про запуск нової послуги на iGov, яка працює у всій країні, у всіх регіонах. Послуга масова і має попит. Отже, ми пройшли складну інтеграцію з реєстрами і сервісами податкової служби, і тепер кожен громадянин України може в кілька кліків отримати інформацію про свої офіційні доходи. Повна назва послуги: Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків (https://igov.org.ua/service/1561/general).", - заявив Дубілет.

За словами співорганізатора, послуга є безкоштовною. Щоб скористатися сервісом, знадобиться персональний електронний підпис. Після цього необхідно заповнити просту форму, вибрати термін, за який потрібні дані, а згодом від 10 хвилин до 1-2 днів слід очікувати документ. Зараз відповідь можна отримати лише на електронну пошту, проте згодом кожен громадянин зможе обрати або електронний варіант відповіді, або довідку у паперовому вигляді.

[embed]https://www.facebook.com/dubilet/posts/10155531531773552[/embed]

varta1.com.ua: Новини