Українця засудили на п’ять років за вбивство курки

kurka
kurka

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив мешканця міста Перещепино, який влітку 2019 року з особливою жорстокістю на очах у дитини вбив домашню курку, до 5 років. Про це йдеться у єдиному державному реєстрі судових рішень, пише «УНІАН».

У судовому рішенні зазначається, що відео про вбивство тварини опинилося в мережі «Instagram».

Подія сталася 25 липня 2019 року, близько16-ї год. Зловмисник, разом з дитиною, перебував у будинку, куди випадково зайшла курка. Чоловік впіймав тварину, вдарив її скляною пляшкою, а потім ногою. Курка вибігла надвір, однак чоловік зловив її та, тримаючи рукою за крило, завдаючи їй фізичного болю, від якого вона почала гучно кричати, три рази вдарив тварину об землю, від чого вона померла.

Суд констатує, що зловмисник діяв умисно, з хуліганських мотивів, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині ставлення до тварин, проявляючи особливу жорстокість.

Чоловік визнав свою провину і щиро розкаявся. Його засуджено за ч. 3 ст. 299 КК України до 5 років позбавлення волі, але звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном в 1 рік.

Впродовж 30 днів, засуджений може подати апеляцію на вирок.

varta1.com.ua: Новини