Україну запросили на зустріч в НАТО

Друга сесія НАТО буде присвячена війні Росії в Україні

Вищий військовий орган НАТО зустрінеться особисто 19 травня 2022 року в Брюсселі, Бельгія. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Головуватиме на засіданні адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету, на якому візьмуть участь начальники оборони союзників. Їх підтримають генерал Тод Волтерс, Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі і генерал Філіп Лавін, Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО з питань трансформації, кожен з яких очолить відповідну сесію.

Засідання Військового комітету керівників оборонних підрозділів НАТО дасть можливість 30 начальникам оборони Альянсу зустрітися та обговорити питання, що мають стратегічне значення для Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг приєднається до начальників оборони на першій сесії, щоб розглянути геостратегічний контекст і підготовку до саміту в Мадриді в червні.

Друга сесія буде присвячена війні Росії в Україні, до обговорення приєднаються начальники оборони держав-партнерів НАТО Фінляндії, Швеції та України.

Третю сесію очолюватиме генерал Волтерс і буде зосереджено на реалізації Концепції стримування та оборони євроатлантичного простору, а також на довгостроковій позиції НАТО.

Начальники оборони потім зустрінуться з азіатсько-тихоокеанськими партнерами НАТО, Австралією, Японією, Новою Зеландією та Республікою Корея, щоб обговорити регіональні події.

Після цього відбудеться сесія під керівництвом генерала Лавінь, на якій начальники оборони зосередять увагу на Концепції бою НАТО «Capstone».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також