«Укренерго» зробило заяву про ймовірність відключення світла

Наразі графіки відключення світла не діють

Наразі «Укренерго» не планує вводити в Україні графіки відключень світла. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Наразі хочу підкреслити, що ми жодних графіків відключень не плануємо. Навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто маємо бути готові», - сказав він.

Він зауважив, що порівняно з минулим роком набагато більше об'єктів критичної інфраструктури - лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій - обладнані автономними джерелами живлення.

«Ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Тому що графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в »Укренерго«. Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краща відбалансована, враховуючи досвід минулого року», - додав він.

Зараз стійкість цієї критичної інфраструктури на місцях набагато вища, ніж торік, коли навіть великим лікарням не вистачало генераторних потужностей.

Читайте також: раніше в головному офісі «Укренерго» проводили обшуки.

Посилення таких об'єктів не тільки посилює стійкість інфраструктури, а ще й дає необхідну гнучкість, «якщо раптом треба буде якісь графіки застосовувати».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт