Укрпошта погрожує закрити відділення у селах і не доставляти пенсії населенню

172734
172734

В «Укрпошті» вважають, що утримання відділень у селах, з населенням менше ніж 2 тисячі осіб, є економічно невигідним. Про це заявив генеральний директор компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський, в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр», передає «УНІАН».

Національний поштовий оператор «Укрпошта», з 1 січня 2019 року, не здійснюватиме доставку пенсій населенню, якщо тариф на доставку не буде змінено. 

«Ми підготували антикризовий план, який впровадимо з 1 листопада, якщо тариф не буде прийнятий. Це означає, що »Укрпошта" має оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій.  З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5–7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", — заявив він.

За його словами, від вирішення цього питання залежатиме, скільки відділень залишиться у оператора — 11,5 тисяч як зараз, або 4,3 тисячі. У середньому, кожне відділення у селі щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень.

«Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», — зазначив він.

Смілянський повідомив, що на сьогодні 45 % українських пенсіонерів отримують пенсії через «Укрпошту».

При цьому, тариф на доставку залишається незмінним з 2004 року, а актуалізація пенсійного тарифу не закладена в проект державного бюджету на 2019 рік.

varta1.com.ua: Новини