Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по шикуванню штурмовиків 128-ї бригади

Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось -Умєров

Шеврон 128 ОГШБ. Фото: Закарпатська 128 бригада | Facebook

Міністр оборони України Рустем Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 ОГШБР – було проігноровано всі правила маскування.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив на своїй сторінці у ФБ.

«Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 ОГШБР. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось», написав Умєров.

Він зазначив, що «розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути».

«Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів.

В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було», зазначає Умєров.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

Читайте також: ворог вдарив «Іскандером» по бійцях 128-ї бригади.

«Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима», наголосив міністр.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також