Умєров розповів про плани щодо медзабезпечення війська

Ефективна система реабілітації

Міністр оборони Рустем Умєров окреслив плани у сфері медзабезпечення українських воїнів, що охоплює відкриття сучасного Центру реінтеграції для підтримки звільнених із полону військовослужбовців і впровадження ефективної системи реабілітації.

Про це Умєров розповів на 1-му щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність».

«Про наші плани. Перше, це стандарти підготовки з тактичної медицини. Наша мета – щоб кожен військовослужбовець володів навичками само- та взаємодопомоги. Ми розробляємо і впроваджуємо навчальні програми, які містять практичні тренінги, симуляції та інтерактивні курси. Кожен солдат має знати, як правильно надати першу допомогу собі та товаришу по службі в будь-якій ситуації».

Планується також лабораторії визначення якості турнікетів і розповів про впровадження модульної моделі для медпунктів 1-го і 2-го рівня з чітко визначеними штатами, табелями і формулярами. Все це дасть змогу швидко розгортати медпункти в польових умовах, забезпечуючи необхідний рівень медичної допомоги в будь-якій ситуації.

Читайте також: У Львові відбулося спецпогашення марки Ірини Фаріон

«Як уже говорив президент України, ми впровадимо ресурсну спроможність стабпунктів за єдиними стандартами. Спрямуємо тисячі військовослужбовців на програми відновлення та відкриємо сучасний центр реінтеграції звільнених із полону військовослужбовців», - повідомив міністр.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також