«Умови воєнного часу»: Лукашенко створює оперативне військове командування поблизу кордону з Україною (ВІДЕО)

Він злякався військового тиску з боку Польщі, Литви та Латвії

ФОТО: ілюстративне

Олександр Лукашенко заявив про необхідність створити Південне оперативне командування. Він злякався військового тиску з боку Польщі, Литви та Латвії.

Про це Лукашенко розповів на нараді в Міністерстві оборони з питань забезпечення військової безпеки.

«Військовий тиск на нас, ми вже бачимо, чинитиметься через Польщу, Литву, Латвію і дислоковані там війська Північноатлантичного блоку, а також за рахунок підтримки ескалації бойових дій в Україні. На жаль, відкрився новий напрямок, як прийнято говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому увагу», — заявив Лукашенко.

За його словами, глава Міноборони Білорусі пропонував створити оперативне командування на південному фланзі ще минулого року. При цьому він поскаржився, що тепер білоруські військові змушені на ходу відпрацьовувати захист цих рубежів.

«Ви це бачите: йде ротація Збройних Сил, сил Спеціальних Операцій (західний, північно-західний напрямок), батальйонних тактичних груп, які за моїм рішенням спрямовані на південь і сьогодні прикривають разом з прикордонними військами. Ми повинні проводити цю ротацію, це моя жорстка вимога, і на цьому «обкатувати» наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки без війни», — підсумував Лукашенко.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк